Ineens is het onderwerp er, en dan? Wat is het ook alweer en vooral wat moet er nu gebeuren?
Vaak komt een energieleverancier met het verhaal dat de cosinus phi te slecht is; er wordt te veel blind vermogen opgenomen.
Een accountmanager van het energiebedrijf vertelt aan de contactpersoon bij een bedrijf dat men moet gaan zorgen voor een goede cosinus phi omdat anders blindstroom boete zal worden berekend.
Of dat de blindstroom boete al enkele jaren wordt opgelegd en dat men daar ook volgens de aansluitnormen iets aan moet gaan doen.
Vaak komt het onderwerp dan terecht bij een financiële afdeling of de financieel directeur, die het vervolgens weglegt bij de chef technische dienst. Die heeft er vroeger op school wel eens iets over gehoord, maar heeft er in de 30 jaar van zijn werkzame leven nog nooit mee te maken gehad.
Anders: een bedrijf wil uitbreiden maar het vermogen is net wat krap. Advies van veel energieleveranciers is om dan maar een zwaardere aansluiting aan te vragen. Niet altijd nodig!
Nog anders, het bedrijf heeft een convenant om energie te besparen … kan dat met cosinus phi verbetering?
Weinig mensen beschikken over voldoende inzicht om een goed advies te kunnen geven met betrekking tot cosinus phi verbetering.
We willen hier verduidelijking geven maar voor elke situatie een pasklaar antwoord geven is niet mogelijk. Het bepalen of cosinus phi verbetering voor u nuttig/rendabel is, op welke manier en met wat voor apparatuur, is maatwerk. We kunnen u vertellen wanneer dat nodig is, maar ook wanneer u ZEKER GEEN cosinus phi verbetering moet toepassen, en waarom.
We houden van een helder verhaal!